syg af stress

Sygemeldt med stress

Din kollega har sygemeldt sig. Det er noget med maven, sagde hun, da du ringede til hende for at ønske hende god bedring. I talt lidt sammen. Du ringede af – du skulle tilbage til opgaverne på jobbet. Du ærgrer dig over, at hun er syg. Du får travlt: Du bliver nødt til at tage en del af de opgaver, som hun ellers skulle have varetaget. Det går nok, tænker du. Kom i gang med arbejdet. Du knokler. Bliver træt i hovedet af hele tiden at se på skærmen foran dig.

Diagnosen er stress

Der går nogle dage. Din kollega har forlænget sin sygemelding. Hendes læge har faktisk diagnosticeret hende med stress. Hun er kommet i behandling for stress her. Hvorfor hun har stress, ved du ikke. Så overbelastede er I da ikke. Næ, det kan godt være, at du ikke mener, at du er overbelastet. Men mennesker er forskellige – og nogle kan klare mere end andre. Du ved heller ikke, om din kollegas stress skyldes jeres arbejde – eller noget andet.

Stress fremkommer ikke altid på grund af arbejdet. Det er ellers noget vi ofte er overbevist om. Stress kan blive fremkaldt af traumatiske oplevelser – eller af problemer på hjemmefronten. Og under alle omstændigheder – uanset hvorfor en bekendt – eller du selv – har fået stress, så er der brug for stress behandling.

Kan udvikle sig alvorligt

De fleste siger, at stress ikke er en sygdom, men at den kan udvikle sig til alvorlige sygdomme. Det er rigtigt nok. Grunden får du her: Stress er et udtryk for, at der er ubalance i den hormonproduktion, som din krop laver. Det kan måles. Det er derfor du kan få en stressdiagnose. Når lægen ser, at der er ubalance, så skal der sættes ind med stress behandling med det samme, så kroppen kan finde tilbage og producere en balanceret hormonsammensætning i din krop. Hvis kroppen ikke kan producere hormonerne i den rigtige balance, så bliver du syg.